Малко над 10% е било равнището на безработицата в област Разград през май

By 10 Юли 2018 Прочетена 979 пъти 0

Малко над 10% е било равнището на безработица в област Разград в края на май. 

През месеца необходимостта от работна сила в реалната икономика се изразява в заявените общо 204 места в бюрата по труда в областта.

В зависимост от икономическите дейности най-много работници са се търсели в селското стопанство, търговията, преработващата промишленост, държавното управление, строителството, здравеопазването и социалните дейности.

Постъпилите на работа регистрирани безработни от област Разград през май са 368. Тези без квалификация са 163, с работническа професия - 115, а специалистите със средно или висше образование - 90. Над половината от устроените на работа са жени, а младежите до 29 години са 72. Заетост е осигурена и на 66 продължително безработни, както и на 14 човека с намалена трудоспособност. 

Данните от бюрата по труда сочат, че през май най-високо е било равнището на безработица в община Самуил – близо 25%, а най-ниско в Разград – около 5%.

Трайно безработните с престой на борсата над една година, съставляват повече от полвината от всички регистрирани в областта.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net