МВР - Разград предупреждава: Зачестяват опитите за телефонни измами

В един от случаите се наложило полицейски служители да разбият врата на апартамент в ЖК "Орел" В един от случаите се наложило полицейски служители да разбият врата на апартамент в ЖК "Орел" КИС 13

Четвърти опит за телефонна измама е регистриран в Разград през последните няколко дни.

В един от случаите се наложило полицейски служители да разбият врата на апартамент в жилищен комплекс "Орел", за да се уверят близките, че роднината им не е пострадал. В другите три опита е приложена познатата схема, че потърпевшите помагат да полицията да залавя измамници.

Възрастните хора продължавали да се заблуждават, че съдействат на органите на реда и да дават пари на непознати хора. Въпреки постоянните призиви за повишено внимание към телефонни обаждания с искане на пари, те са повярвали на чутото в слушалката, разделяйки се със значителни парични суми.

От Oбластната дирекция на МВР напомнят, че има строго определени начини, по които един полицейски служител може да се легитимира като се изключва възможността това да стане "по телефона". Затова от полицията в Разград съветват гражданите при съмнение за измама, незабавно да затворят телефона и да не се доверяват на привидно познати гласове. Ако схемата за измама е с пострадал роднина, трябва веднага да се потърси връзка с посочените в разговора потърпевши и да се уведоми най-близкото Районно управление.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 05 Ноември 2018 14:13
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН