Народно читалище "Развитие 1869" в Разград чества 150-годишен юбилей

By 08 Февруари 2019 Прочетена 2367 пъти 0
Вече е готова програмата за юбилея, като събитията са разпределени във времето от май до ноември Вече е готова програмата за юбилея, като събитията са разпределени във времето от май до ноември снимка: КИС 13

150 години от създаването си чества тази година най-старото читалище в област Разград - "Развитие 1869".

Вече е готова програмата за юбилея, като събитията, разпределени във времето от май до ноември. Идеите за отбелязване на годишнината са синхронизирани и одобрени от Община Разград.

Читалищното ръководство днес представи основните инициативи за юбилея, първата от които е концерт с участието на хор "Железни струни", Балетната школа и талантите от класовете по пиано, цигулка и класическа китара.

На 24 май формациите на читалището ще изнесат празничния общоградски концерт, с който ще се чества Денят на българската писменост и култура. В началото на юни е предвиден и концерт на хор "Железни струни", който тази година отбелязва 115 години от създаването си.

Проявите по повод юбилея ще продължат в Деня на народните будители - 1 ноември. Предвидена е и фотоизложба, която разказва за миналото и настоящето на читалището.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 08 Февруари 2019 16:48
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net