Областна администрация ще стопанисва сградата на ДНА в Разград

By 28 Декември 2018 Прочетена 1693 пъти 0
Решението е било взето на заседание на Министерски съвет Решението е било взето на заседание на Министерски съвет снимка: КИС 13

Министерски съвет взе решение относно управлението на бившия Гарнизонен клуб в Разград, по-известен като сградата на ДНА.

Тя преминава към областния управител и ще се ползва за изпълнение на функциите на администрацията. Мотивът за решението на правителството за отнемане на имота, който е публична държавна собственост, е отпаднала нужда за Министерството на отбраната.

Припомняме, че Областният управител на Разград Гюнай Хюсмен потърси съдействие от ръководството на ресорното министерство още в началото на мандата си за обезопасяване на сградата, а впоследствие и по отношение на стопанисването й. В тази връзка областният управител е удовлетворен от решението на Министерски съвет и уверява жителите на областния център, че като добър стопанин на държавното имущество ще положи усилия да се възстанови сградата и по този начин да се подобри облика на централната градска част.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net