Община Разград дава близо 4,2 милиона лева за чистота през следващата година

By 21 Декември 2018 Прочетена 1487 пъти 0
Разходите по дейостите през следващата година са в няколко направления Разходите по дейостите през следващата година са в няколко направления снимка: КИС 13

Одобриха план-сметките за разходите по третиране на битовите отпадъци и поддържане на чистота в община Разград за следващата година.

Докладната записка беше подкрепена с 15 гласа "За", 5 "Против" и 1 "Въздържал се" по време на днешното редовно заседание на Общинския съвет, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО.

Общата стойност на разходите за дейностите е близо 4 200 000 лв. Тъй като се очертава дефицит от малко над 300 хиляди лева, а Общинска администрация няма да увеличи приходите от такса "Битови отпадъци" чрез промяна на размера й, план-сметката ще се дофинансира от общинския бюджет.

Разходите по дейостите  през следващата година са в няколко направления.

По време на обсъждането на докладната записка бе направено предложение годишната такса за битови отпадъци да се определя според броя на заведените съдове, но то бе отхвърлено.

На заседанието стана ясно също, че няма одобрена наредба и методика за изготвяне на план-сметки за такса "Битови отпадъци". Причината е, че вече няколко години се чака Националното сдружение на общините да определи справедлива цена на сметосъбирането, но няма предприети реални действия.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 21 Декември 2018 19:45
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net