Община Разград получи наградата "Умен град" за предоставяне на електронни услуги

By 19 Юли 2019 Прочетена 1520 пъти 0
Наградата от името на кмета д-р Валентин Василев получи секретарят на Общината Нели Добрева Наградата от името на кмета д-р Валентин Василев получи секретарят на Общината Нели Добрева снимка: КИС 13

Разград получи награда от националното проучване "Образцова община" за Северен централен район на церемония във Велико Търново.

Призът е в категорията "Умен град" за предоставяне на електронни услуги на гражданите. Наградата от името на кмета д-р Валентин Василев получи секретарят на Общината Нели Добрева. Отличието беше връчено от Областния управител на област Разград Гюнай Хюсмен, който бе гост на церемонията.

Призът се дава на Общини, предлагащи електронни услуги, от които гражданите могат да се възползват. Целта на инициативата е да се насърчат добрите практики в местното самоуправление.

Класацията се прави като се оценява всяка от 36-те общини в Северен централен район по различни показатели, свързани с икономическо развитие, инфраструктурата и качество на живота. Определени са 5 категории, по които се извършва класацията на Общините: "Качество на живот", "Благосъстояние", "Умен град", "Инфраструктура" и "Градски дух".

След междинния кръг по райони на планиране ще се проведе и националната класация на резултатите от проучването.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net