Обвиняемите за отглеждане на наркотици в Разград остават за постоянно в ареста

By 13 Март 2019 Прочетена 3326 пъти 0
Припомняме, че наркооранжерията, където са култивирали растенията, беше разкрита на 24 февруари в бившия завод "Диамант" Припомняме, че наркооранжерията, където са култивирали растенията, беше разкрита на 24 февруари в бившия завод "Диамант" снимка: ОДМВР - Разград

Варненският апелативен съд потвърди в отделни заседания първоначалния арест на петима мъже, обвиняеми за промишлено отглеждане на марихуана в Разград.

Припомняме, че наркооранжерията, където са култивирали растенията, беше разкрита на 24 февруари при полицейска операция в избено помещение под спортния салон на бившия завод "Диамант".

Органите на реда установили съвременна техника за промишлено отглеждане на марихуана. За да не се разнася специфичната миризма на конопа, стените и прозорците са били изолирани и опаковани с плътни найлони. В помещението били намерени 9 саксии с растения, достигнали зрялост, както и 500 грама марихуана, подготвена за продажба. По време на операцията са иззети електронна везна, семена, мелничка за конопа, компютри и флашки, както и още 10 грама канабис, разпределен в дози.

Според разследващите целта на организаторите на наркооранжерията била да затворят производствения цикъл – от засяването на семената до продажбата на готовата марихуана.

Още при първите следствени действия в 5 населени места и в 2 автомобила са намерени боен пистолет със заличени номера, картечен пистолет с патрони и пневматична пушка. Защитата на всеки един от обвиняемите оспори пред апелативната инстанция наличието на данни за обосновано предположение, че мъжете в съучастие са отглеждали марихуана, предназначена за разпространение. Съставът на Апелативен съд – Варна обаче не намери основание да промени изводите на Окръжния съд в Разград, според които събраните още в първите дни доказателства, материали и гласни свидетелства обосновават подозрението, че петимата са съпричастни към промишленото отглеждане на марихуана.

Определенията, с които е потвърден първоначалният арест на петимата мъже не подлежат на обжалване.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 13 Март 2019 18:02
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net