Отложиха гласуването на проектодоговора за концесия на "Лудогорец Арена"

By 29 Февруари 2016 Прочетена 1471 пъти 0

Феновете на Лудогорец излязоха на протест пред сградата на общината преди началото на днешото заседание на общинския съвет в Разград, където се разгледа проектодоговорът за отдаването на концесия на футболния стадион. Те подкрепиха ръководството на отбора, което не е съгласно с някои от точките в концесионната документация. Именно заради сериозното разминаване в позициите, решението за концесията днес бе отложено от Oбщинския съвет. Предложението бе гласувано с мотива, че проектодокюговорът трябва да се преразгледа и ако се наложи да бъдат отстранени спорните точки.

По време на дебатите, които продължиха близо 4 часа, бяха изслушани позициите както на общинска администрация, така и на футболния клуб. Най-спорни се оказаха включените в проектодоговора концесионни плащания за общината в размер на 0,5 процента от нетните продажби от дейностите на стадиона.  

В крайна сметка, общинските съветници приеха предложението да се отложи решението за концесията за следващата сесия. Преди това на постоянните комисии по управление на общинската собственост и по законност ще се обсъдят всички въпроси и предложения от днешното заседание, за да бъдат внесени евентуални корекции.  

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net