Отпуснаха средства за ремонт на два военни паметника в Разград

By 26 Юни 2019 Прочетена 2579 пъти 0
Става дума за Мавзолея-костница и паметника на Св. Георги на площад "Възраждане" Става дума за Мавзолея-костница и паметника на Св. Георги на площад "Възраждане" снимка: КИС 13

1600 лева са отпуснати за ремонт на Мавзолея-костница и Паметника на Свети Георги на площад "Възраждане" в Разград.

Планира се той да бъде извършен през следващия месец, но средствата няма да са достатъчни, стана ясно на заседание на Областната комисия "Военни паметници". Затова ще се настоява за допълнителен финансов ресурс и за 2020 година, като исканията трябва да се изпратят в Министерството на отбраната в срок до 28 юни.

112 са военните паметници на територията на разградска област стана ясно по време на заседанието на комисията. Бяха обсъдени отчетите за извършените ремонти на военни паметници в Лудогорието през миналата година и приети нови 9 предложения за възстановяване на монументи в региона.

На заседанието на Областната комисия бе обсъдено и предложение за финансиране от Министерството на отбраната на Военен мемориал на поделенията в Разград, за което са нужни 58 000 лева. Членовете на комисията решиха да бъде направена консултация дали този монумент отговаря на изискванията на Закона за военните паметници.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net