Показват филм за спасяването на българските евреи в няколко населени места на област Разград

By 10 Октомври 2018 Прочетена 2008 пъти 0
Инициативите са организирани от читалищата в област Разград Инициативите са организирани от читалищата в област Разград КИС 13

Показват филм за спасяването на евреите в България по време на Втората световна война в няколко населени места в област Разград.

Културно-информационните събития са във връзка с отбелязване приноса на България за спасяването на евреите от Холокоста и са част от комуникационната стратегия на Европейския съюз. Инициативите са организирани от читалищата в област Разград.

Предвижда се кратка презентация за историческите събития отпреди 75 години, както и прожекция на филма "Българска рапсодия" на режисьора Иван Ничев. Копродукцията с Израел е българското предложение за наградите "Оскар" през 2014 година в раздел "Най-добър чуждестранен филм". Той пресъздава факти за депортирането на евреите от България чрез любовна история между тийнейджъри. В него участват както млади, така и утвърдени български актьори, сред които: Стефан Попов, Кристиян Макаров, Анжела Недялкова, Татяна Лолова, Димитър Рачков, Васил Михайлов и Георги Мамалев.

Прожекциите са безплатни, като първата ще бъде на 15 октомври в Исперих. На следващия ден филмът ще бъде показан в Завет, а на 18 октомври – в Цар Калоян. Последните две прожекции са на 22 и 23 октомври – в Кубрат и Лозница.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net