ПРЯКО по КИС 13 - три дни Разград ще е фестивален

By 13 Юли 2017 Прочетена 1847 пъти 0

От 24 до 26 юли в Разград ще се проведе Панаирът на киселото мляко и Фестивалът на народните традиции и художествени занаяти.

Участие са потвърдили от побратимените на Разград градове - Витенберг - Германия, Одунпазаръ - Турция и Слобозия - Румъния. 

Официалното откриване на събитието ще бъде на площад "Момина чешма" в 20:30 часа на 24 юли с концерта "Вечер на Индия".

На следващия ден в 10:00 часа в Етнографския музей ще има детска работилница "Първи стъпки в занаята". Един час по-късно ще започне и конкрсът за домашно кисело мляко. От 17:30 часа на площад "Независимост" пред Общински културен център е забавното състезание "Да правим таратор, а не терор!", в което участват отбори от гостуващите танцови състави.

Втората открита сцена на 25 юли ще бъде от 20:30 часа на площад "Момина чешма" с концерт на групи от Еквадор и Гърция.

На 26 юли в 18:30 часа на площад "Независмост" ще започне конкурсът за Крал и Кралица на Панаира и Фестивала. Финалният концерт ще бъде от 20:30 часа, отново на площад "Момина чешма". В него ще вземат участие състави от Украйна.

Още подробности от програмата на традиционното за Разград културно събитие вижте в провелата се днес пресконференция на дирекция "Култура, спорт, туризъм" към Община Разград.

КИС 13 за поредна година ще излъчи ПРЯКО вечерните концерти от Панаира на киселото мляко и Фестивалът на народните традиций и художествените занаяти. Не ги пропускайте на 24, 25 и 26 юли от 20:30 часа.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net