Разбиха оранжерия за канабис в Разград

By 25 Февруари 2019 Прочетена 2919 пъти 0
При акцията са задържани петима мъже, действали като организирана престъпна група При акцията са задържани петима мъже, действали като организирана престъпна група снимка: ОДМВР - Разград

Оранжерия за производство на канабис разбиха криминалисти от Разград.

При акцията са задържани петима мъже, действали като организирана престъпна група.

Специализираната полицейска операция е проведена под ръководството на Окръжна прокуратура на 24 февруари. Във връзка с образувано досъдебно производство в условията на неотложност криминалисти от ОДМВР са извършили претърсвания в имот, намиращ се в спортна зала в бившия завод "Диамант".

Установена е професионално изградена оранжерия за отглеждане на растения от рода на конопа, оборудвана с техника от изключително високо ниво, което гарантира идеални условия за осветеност, влажност, температура и покълване на семената. В помещението са намерени 9 саксии със зелени растения, достигнали зрялост, както и половин килограм суха "стока".

Произведеното се пласирало в чужбина и при улична търговия в региона. В хода на разследването са установени петима мъже между 23 и 38 години, съпричастни към извършването на престъпната дейност. При лични обиски и претърсвания в жилищата им са открити пистолети, пушка, револвер, 5000 лв., електронна везна, семена, мелничка за марихуана, компютри и флашки, както и десетина грама канабис в различни опаковки.

По случая се води досъдебно производство.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 25 Февруари 2019 17:30
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net