Разград отбеляза 182 години от рождението на Васил Левски

By 18 Юли 2019 Прочетена 1668 пъти 0
В честването участваха общинското ръководство, представители на областната управа, институции, педагози, ученици и граждани В честването участваха общинското ръководство, представители на областната управа, институции, педагози, ученици и граждани снимка: КИС 13

С поетично-музикална програма Разград чества 182 години от рождението на Апостола на Свободата Васил Левски.

Събитието се проведе в двора на едноименното училище. В честването участваха общинското ръководство, представители на областната управа, институции, педагози, ученици и граждани.

Със своята неуморна работа и непреклонен дух Левски се превръща в един от идеолозите на българската национална революция. В словото си директорът на училището потчерта още, че идеалите на Левски за национална свобода са живи и днес.

В художествената програма, посветена на рождението на Васил Левски, участваха деца от клуб "Млади възрожденци". Децата изпълниха и няколко песни посветени на Апостола на Свободата.

Накрая кметът на Община Разград д-р Валентин Василев, председателят на Общинския съвет Надежда Радославова и заместник-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов поднесоха цветя на признателност пред паметника на Васил Левски в двора на училището.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 18 Юли 2019 15:24
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net