Разград отбеляза тържествено 141-та годишнина от Освобождението си

By 29 Януари 2019 Прочетена 1568 пъти 0
Ритуалът по отдаване на почит пред загиналите за Свободата на Разград продължи повече от половин час Ритуалът по отдаване на почит пред загиналите за Свободата на Разград продължи повече от половин час КИС 13

В Разград се състоя тържествен ритуал по поднасяне на венци и цветя по случай 141-та годишнина от Освобождението на града.

Пред събралото се множество на площад "Възраждане" слово произнесе кметът на Разград д-р Валентин Василев. Поздрави по случай Деня на Разград отправи генералният консул на Руската федерация в Русе Андрей Громов.

В този тържествен ден, всяка година, ние отдаваме почит на всички герои, които са загинали за Свободата на Разград. Освен руските войници, дали живота си за братския славянски народ, кръвта си са пролели и стотици български опълченци.

каза в словото си Андрей Громов

Преклонението пред Мавзолея костница започна с подансяне на венци от името на председателя на Народното събрание Цвета Караянчева и на министър-председателя Бойко Борисов. Ритуалът по отдаване на почит пред загиналите за Свободата на Разград продължи повече от половин час.

Общоградското тържество по случай освобождението на Разград завърши със заря.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Вторник, 29 Януари 2019 20:24
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net