Разград почете 171-та годишнина от рождението на Христо Ботев

By 07 Януари 2019 Прочетена 1340 пъти 0
Събитието се проведе вчера и бе организирано от Община Разград Събитието се проведе вчера и бе организирано от Община Разград снимка: КИС 13

В Разград се състоя общоградско честване на 171-та годишнина от рождението на великия български поет, революционер и публицист Христо Ботев.

Събитието бе организирано от Oбщина Разград.

Пред паметника на поета и революционер се събраха граждани, представители на партии и организации, офицери и сержанти от запаса и резерва, ветерани. Сред официалните лица присъстваха председателят на Общинския съвет в Разград Надежда Радославова, заместник-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов и заместник-областният управител Евгени Драганов.

Слово за живота и делото на Христо Ботев произнесе уредникът в Регионален исторически музей Иво Стоянов. 

От името на кмета на Община Разград д-р Валентин Василев венец пред паметника на Христо Ботев положиха заместник-кметовете Галина Георгиева и Ердинч Хасанов. В знак на признателност пред делото на Христо Ботев венци и цветя положиха също председателят на Общинския съвет Надежда Радославова, народният представител Денчо Бояджиев, от областна управа, Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, патриотични организации и граждани. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 07 Януари 2019 20:29
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net