Робот ще помага на хората в инвалидни колички в Съдебната палата в Разград

By 05 Октомври 2018 Прочетена 2273 пъти 0
Съоръжението струва 15 хиляди лева, които са предоставени от Висшия съдебен съвет Съоръжението струва 15 хиляди лева, които са предоставени от Висшия съдебен съвет КИС 13

След ремонта на сградата на Съдебната палата в Разград, гражданите с увреждания вече се обслужват от робот при изкачването на стълбите в институцията.

Днес беше направена демонстрация от председателя на Окръжния съд Лазар Мичев. На нея присъстваха представители на Съюзите на инвалидите и на пенсионерите в Разград.

Мобилният стълбищен робот осигурява по–лесен достъп на ползвателите на инвалидни колички, както и начин да преодоляват архитектурните бариери в Съдебната палата. При подбора на съоръжение е избран именно стълбищен робот, а не рампа за инвалиди, тъй като са взети предвид спецификите на сградата, лекотата при употреба и не на последно място - техническите параметри.

Роботът се движи чрез метална гъсенична верига и е управляван от служители на съдебната институция. Съоръжението може да се използва с придружител, и да изкачва и се спуска по стълби с наклон до 35 градуса. Роботът може да се използва при прекъсване на тока и без източник на елелектрически ток, подходящ е за почти всички инвалидни колички, лесно преносим, лесно се съхранява и е с минимална поддръжка.

Съоръжението струва 15 хиляди лева, които са предоставени от Висшия съдебен съвет.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 05 Октомври 2018 16:43
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net