С демонстрации пред децата полицаите в Разград отбелязаха своя професионален празник

Малчугани от няколко детски градини се запознаха с техниката, която използват служителите на МВР в своята работа Малчугани от няколко детски градини се запознаха с техниката, която използват служителите на МВР в своята работа КИС 13

Как се залавят престъпници с полицейски кучета и по отпечатъци демонстрираха в Разград.

Малчугани от няколко детски градини се запознаха и с техниката, която използват служителите на МВР в своята работа. Поводът за инициативата е днешният празник на полицията – 8 ноември.

В демонстрацията участваха полицейските кучета Хайко и Андо, които предизвикаха най-голям интерес сред децата. Те показаха залавянето на крадец по миризмата на якето му и как по команда се обезврежда заподзрян в престъпление, който оказва съпротива на полицай.

Децата видяха и какви са възможностите на криминалистичната лаборатория за снемане на отпечатъци. Малчуганите се запознаха и с помощните средства, които  използват от охранителна полиция като шлем, щит и палка.

Охранителна полиция подсигури ред и безопасност по време на демонстрациите.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 08 Ноември 2018 16:54
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН