С шествие, концерт и поднасяне на венци и цветя Разград отбеляза 24-ти май

By 24 Май 2019 Прочетена 2285 пъти 0
Тържествата за празника започнаха на площад "Възраждане" Тържествата за празника започнаха на площад "Възраждане" снимка: КИС 13

С връчването на награда "Отличник на випуска" и "Студент на годината" Разград отбеляза 24-ти май.

Бяха поднесени венци пред паметника на учениците на светите братя Кирил и Методий, в знак на признателност към тяхното просветителско дело.

На площад "Възраждане", пред паметника "Св. Седмочисленици" се събраха ученици от разградските училища, преподаватели и педагози. Под звуците на химна тържествено бе издигнат националният флаг. Последваха изпълнения на песни от разградски ученически състави.  По повод 150-годишнината от създаването на Народно читалище "Развитие 1869", хор "Железни струни" също се представи с изпълнение.

Кметът д-р Валентин Василев произнесе слово по повод празника, като пожела на всички да пазим богатото духовно наследство на светите братя Кирил и Методий. От своя страна председателят на Общинския съвет Надежда Радославова изрази благодарност за дейността на всички дейци на просветата и културата в общината.

Последва церемония по връчването на учредената от Общински съвет - Разград награда "Отличник на випуска". Това са 25 ученици от три гимназии – езиковата, математическата и училището по химични технологии и биотехнологии. Беше връчена и наградата "Студент на годината" на Генади Янков от Русенския университет.

Празникът продължи с шествие на учениците от разградските училища. То започна от площад "Възраждане" и стигна до Ларгото, където за празника се проведе и концерт на Центъра за работа с деца, Музикална школа "Илия Бърнев" и формация "Лудогорска младост" при Капанския ансамбъл.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 24 Май 2019 16:49
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net