Ще приемат правилник за дейността на новото общинско предприятие "Общински пазари" в Разград

By 19 Януари 2018 Прочетена 1489 пъти 0

Доброто управление на общинската собственост е един от приоритетите в дейността на местната власт в Разград. Това ще продължи ипрез настоящата година, става ясно от докладните записки, предвидени за обсъждане и гласуване на редовно заседание на Общинския съвет, което ще се проведе на 1 февруари.

Предстои приемане на правилник за устройството и дейността на пазарите. Досега те бяха със статут на еднолично акционерно дружество, но с цел по-добро управление на общинската собственост, в края на 2017 то бе преобразувано в общинско предприятие и от 1 март тази година става второстепенен разпоредител с бюджет.

Събраните приходи от предприятието ще се внасят в хазната на Община Разград. Правилникът предвижда по-ефективна управленска структура и по-гъвкав и резултатен мениджмънт по отношение на общинската собственост.

На заседнаието на Общинския съвет, ще бъде представена и гласувана Програма за управление и разпореждане с общински имоти за 2018 година. Очакват се приходи от близо 1 400 000 лв., в това число от наеми, продажби, вещни права, концесии и от незастроени имоти. Разходите по програмата са около 50 000 лв.

Телевизия КИС 13 ще предава НА ЖИВО редовното заседание на Общинския съвет в Разград на 1 февруари от 10:30 часа.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net