Скоро започва ремонт на джамията "Макбул Ибрахим паша" в Разград

By 11 Октомври 2018 Прочетена 2060 пъти 0
Стойността на дейностите ще бъде за близо 2 милиона лева Стойността на дейностите ще бъде за близо 2 милиона лева КИС 13

Скоро започва ремонтът на джамията "Макбул Ибрахим паша" в Разград.

Стойността на строително-монтажните работи, които ще се извършат за съхраняване на уникалния паметник на културата е близо 2 милиона лева. Ремонтът е свързан с осигуряване на конструктивната устойчивост на сградата и на нейните художествени и декоративни елементи.

Предвидена е подмяна на покривни конструкции и обшивки на основния купол и минаретата. Ще се извърши реставрация и консервация на фасадни елементи, както и на интериора - стени, тавани, куполи, мазилки и стенописи. Ще бъдат възстановени подовите настилки, както и преддверието пред входа на сградата. Предвижда се също консервация и реставрация на оригинални елементи от обзавеждането. Ще бъдат реконстуирани дървеният балкон и кюрето. Ще бъде монтирана електрическа, пожароизвестителна и сигнално-охранителна инсталация. Ремонтът включва свързване на водоснабдителната, канализационната и напоителната система към градските мрежи.  Предвидени са отопление, вентилация и климатизация на сградата.

Теренът около джамията ще бъде озеленен и благоустроен.

Изпълнителят ще бъде известен на 17 октомври, когато ще бъдат отворени офертите, подадени в хода на обществената поръчка.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 11 Октомври 2018 16:04
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net