Средната заплата в област Разград нараства през второто тримесечие

By 05 Септември 2019 Прочетена 2429 пъти 0
По размер на средното възнаграждение Разград се нарежда на 8-мо място сред областите в страната По размер на средното възнаграждение Разград се нарежда на 8-мо място сред областите в страната снимка: КИС 13

С 4,4% нараства работната заплата в област Разград за второто тримесечие на годината.

В края на юни месечното възнаграждение в обществения сектор е било средно 1011 лева, а в частния – 1043.

Най-висока заплата са получили наетите лица по трудово и служебно правоотношение в дейностите "Култура, спорт и развлечения", "Държавно управление" и "Образование".

По размер на средното възнаграждение Разград се нарежда на 8-мо място сред областите в страната. Най-високо е заплащането в областите София (град) - 1729 лв, а най-ниско в Благоевград - 809 лв.

По предварителни данни на Националния статистически институт наетите лица по трудово и служебно правоотношение в област Разград в края на шестмесечието са 26 600.

По икономически дейности не се наблюдават съществени изменения спрямо същия период на предходната година. Най-голям е относителният дял на наетите лица по трудово и служебно правоотношение в "Преработващата промишленост" - малко над 27%, "Търговия; ремонт на автомобили и мотоциклети" - 14 на сто и "Образование" - 10%.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net