Три дни Разград ще бъде завладян от песни, танци и традиции

By 16 Юли 2019 Прочетена 2417 пъти 0
На 22, 23 и 24 юли ще се проведе Панаирът на киселото мляко На 22, 23 и 24 юли ще се проведе Панаирът на киселото мляко снимка: КИС 13

На 22 юли започва Панаирът на киселото мляко и Фестивалът на народните традиции и художествени занаяти в Разград.

През тази година в богатата културна програма участие ще вземат и състави от Русия, Канарските острови, Китай, Грузия и Чили. Близо 90 занаятчии пък ще се представят със свои щандове.

Специално за Панаира, който ще продължи до 24 юли, ще пристигнат официални делегации от Германия, Румъния, Турция и Сърбия.

Тридневната програма на панаира включва много разнообразни събития. На 22-ри юли в Етнографския музей ще се проведе Детска работилница "Първи стъпки в занаята". През същия ден във фоайето на Общински културен център ще бъде открита изложба посветена на панаира.

На 23 юли в Етнографския музей започва конкурсът за традиционни ястия и десерти с мляко, а от 10:00 часа, отново там, ще има фолклорна програма.

В третия ден на панаира ще се проведе конкурсът за детска рисунка "Фестивалът на млякото и традициите", като най-добрите млади художници ще получат награди. За поредна година ще се проведе и забавното състезание "Да правим таратор, а не терор". От участниците във фестивалната програма пък ще бъдат избрани двама за крал и кралица на Панаира.

По традиция телевизия КИС 13 ще излъчи НА ЖИВО вечерните концерти от програмата на панаира, които ще се проведат на 22, 23 и 24 юли от 20:30 часа.

Повече подробности за програмата на Панаира на киселото мляко в Разград може да видите ТУК!!!

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net