Удостоиха Народно читалище "Развитие 1869" в Разград с наградата "Никола Икономов"

By 23 Май 2019 Прочетена 1534 пъти 0
Това стана на провелото се днес тържествено заседание на Общинския съвет, което КИС 13 излъчи НА ЖИВО Това стана на провелото се днес тържествено заседание на Общинския съвет, което КИС 13 излъчи НА ЖИВО снимка: КИС 13

Народно читалище "Развитие 1869" в Разград бе удостоено с наградата на името на Никола Икономов.

Това реши днес Общинският съвет на свое тържествено заседание посветено на 24-ти май, което телевизия КИС 13 излъчи НА ЖИВО.

Също за празника, писателят Иван Джебаров получи наградата "Златен Пегас" за принос в развитието на литературата, публицистиката и журналистиката.

Тържественото заседание бе открито с поздравително слово от председателя на Общинския съвет Надежда Радославова по повод утрешния празник на Българската просвета и култура.

След това кметът на Община Разград д-р Валентин Василев представи докладна записка, с която Инициативен комитет от граждани предлага за удостояване с наградата "Никола Икономов" на НЧ "Развитие 1869", което чества 150 години от създаването си. Кметът представи и предложение за удостояване с наградата "Златен Пегас" на писателя Иван Джебаров. Отличието е за издадения му в края на миналата година роман "Една година дъжд".

И двете предложения за удостояване с наградите бяха одобрени единодушно с 23 гласа "За".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net