Успешно приключи благоустрояването на най-големия жилищен комплекс в Разград

By 02 Юли 2019 Прочетена 2880 пъти 0
В рамките на проекта в ЖК "Орел" са рехабилитирани и благоустроени общо около 160 000 квадратни метра площи В рамките на проекта в ЖК "Орел" са рехабилитирани и благоустроени общо около 160 000 квадратни метра площи КИС 13

Община Разград успешно реализира проект за благоустрояване на жилищен комплекс "Орел".

Резултатите бяха представени днес на заключителна пресконференция.

Общата стойност на инвестицията е близо 6 милиона лева, а финансирането е по оперативна програма "Региони в растеж". Проектът е част от Инвестиционната програма за устойчиво и интегрирано градско развитие на Община Разград.

Предмет на проекта са два основни обекта на интервенция – Южен парк и група квартали в Западната и Северната част на жилищния комплекс. В Южен парк в кв. 615 на "Орел" са изградени нови алеи, комбинирани детски площадки за различните възрастови групи. Изградени са скейтборд площадка и фитнес площадка на открито, съобразен и за хора с двигателни проблем, както и за по-възрастни хора. Монтирани са нови пейки, кошчета за смет, беседки и ново парково осветление. В междублоковите пространства в група квартали в Западната и Северната част на квартала са благоустроени паркингите, алеите към входовете, зелените площи. Обособени са кътове за отдих, монтирани са беседки пред всички жилищни блокове, пейки и парково оборудване. Изградени са шест комбинирани спортни площадки за различните възрастови групи. Благоустроено е комбинираното спортно игрище за футбол, баскетбол и волейбол.

В рамките на проекта в жилищен комплекс "Орел" са рехабилитирани и благоустроени общо около 160 000 квадратни метра площи. Растителността е увеличена с 1 240 иглолистни и широколисти дървета, 1 300 храсти, 1500 метра живи плетове и с над 4 600 квадратни метра зелени площи.

Кметът д-р Валентин Василев посочи, че по проекта е благоустроена две трети от територията на "Орел", а не цялата. Това по думите му е поради условията, поставени от Управляващия орган и максималната сума по инвестиционната програма. Д-р Василев обясни, че администрацията има изготвени проекти и за останалата част на жилищния квартал и при съответно финансиране ще започне благоустрояването и там.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net