Увеличават се случаите на сексуално предавани инфекции в Разградско

Това сочи анализът на Регионалната здравна инспекция Това сочи анализът на Регионалната здравна инспекция снимка: КИС 13

Тревожна тенденция за миналата година отчитат от Регионалната здравна инспекция в Разград.

Според данните се увеличават случаите на сексуално предаваните инфекции.

През 2018 година в област Разград има регистрирани 4 случая на ХИВ инфекция. Това означава, че заболяемостта е скочила двойно в сравнение с предходната година и е достигнала 3,52 на 100 000 души. Заболелите са от 4 населени места в Разградска област, като инфекцията е установена в специализирани лабораторни условия в София.

През миналата година на територията на Разградска област са изследвани общо 925 души, от които 672 жени и 253 мъже. В сравнение с 2017 е регистрирана два пъти и половина по-висока заболяемост от Сифилис, която е достигнала 4,40 на 100 хиляди души. Тези стойности обаче са по-ниски от средните за страната с повече от два пункта.

Според специалистите от регионалната здравна инспекция, един от факторите, които спомагат за разпространението на полово предаваните инфекции, са многото пътувания в чужбина и контактите там.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 05 Април 2019 18:10
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН