В Деня на народните будители ученици посетиха Регионалната библиотека в Разград

By 01 Ноември 2018 Прочетена 1913 пъти 0
Те се запознаха с дейността на културната институция и как да търсят книги по азбучен ред Те се запознаха с дейността на културната институция и как да търсят книги по азбучен ред КИС 13

Второкласници от Основно училище "Никола Икономов" в Разград гостуваха на Регионална библиотека "Проф. Боян Пенев". Те се запознаха с дейността на културната институция и как да търсят книги по азбучен ред.

Посещението на децата в Деня на народните будители е част от инициатива, свързана с усъвършенстване на техниката на четене. Във вълнуващата разходка в библиотеката, която догодина ще навърши 150 години, учениците се запознаха с дейността на културната институция.

Педагогическият съветник Милена Дачева обясни защо Денят на народните будители е празник както на учителите, така и на хората, които се занимават с библиотечно дело. Учениците пък подариха родолюбива книжка, изработена от самите тях.

По време на събитието децата от ОУ "Никола Икономов" изрецитираха химна на народните будители, чийто автор е Добри Христов.

В рамките на историческата разходка бе поставен акцент на българите, работили за духовното пробуждане, църковната независимост и за Свободата на България.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 01 Ноември 2018 16:28
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net