В галерията в Разград показват фотоизложба от побратимения румънски град Кълъраш

Изложбата бе организирана по предложение на кмета на Кълъраш Даниел Драгулин Изложбата бе организирана по предложение на кмета на Кълъраш Даниел Драгулин снимка: КИС 13

Фотографска историческа изложба от побратимения на Разград румънски град Кълъраш бе открита днес в художествена галерия "Проф. Илия Петров".

Сред официалните лица на събитието бяха експерти от дирекция "Култура, спорт, туризъм" в Община Разград, заместник-областният управител Евгени Драганов и представители на Военното окръжие.

Изложбата бе организирана по предложение на кмета на Кълъраш Даниел Драгулин с писмо до градоначалника на Разград д-р Валентин Василев.

Експозицията съдържа 29 фотоса с изображения на монументи и произведения на изкуството, издигнати в памет на загиналите в Първата световна война от Област Кълъраш. Те са дело на румънски скулптори, известни със своята работа в тази област. Всички паметници и възпоменателни произведения са обозначени със символ върху карта. Фотосите са допълнени с възпоменателни надписи, припомнящи подвизите на героите.

Гостуването на изложбата се провежда въз основа на подписаното споразумение между общините в Румъния и България, като част от културния обмен на побратимените градове. По тази линия през следващата година е планирано гостуване на Разград в Кълъраш.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 07 Декември 2018 17:06
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН