В област Разград започва работа посредник между професионалните училища и бизнеса

By 07 Ноември 2018 Прочетена 2309 пъти 0
Тази година РУО - Разград започва по-рано работата по план-приема в професионалните гимназии Тази година РУО - Разград започва по-рано работата по план-приема в професионалните гимназии КИС 13

В област Разград вече ще работи посредник между професионалните училища и фирмите в района.

Той ще посещава работодателите, за да проучи какви са техните нужди от специалисти и след това ще осъществява контакт с гимназиите, където се подготвят съответните кадри. Целта е по-голям синхрон между професионалното образование и нуждите на бизнеса и предприемачеството.

Тази година Регионалното управление на образованието в Разград започва по-рано работата по план-приема в професионалните гимназии, тъй като се оказва, че пълняемостта на паралелките по специалностите се е вдигнала. Създаденият през миналата година опит за практики във фирми ще продължи. Като резултат вече е тръгнала процедурата по наставничеството. Един от приоритетите ще бъде утвърждаването на дуално образование и обучение.

Към момента в професионалните гимназии най-много са учениците, които се обучават в трета степен професионална квалификация. Предвидено е дуално обучение в 96 училища в област Разград, което е двойно повече в сравнение с миналата учебна година. Увеличил се е и броят на специалностите в професионалните училища - 72  срещу 37 през миналата година.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net