В Разград откриха фотоизложба за националния фестивал "Капанска китка"

By 17 Май 2019 Прочетена 1485 пъти 0
Експозицията съдържа 22 фотоса от десетилетието, през което фестивалът се утвърди като известна в страната културна проява Експозицията съдържа 22 фотоса от десетилетието, през което фестивалът се утвърди като известна в страната културна проява снимка: КИС 13

В Общинския културен център в Разград бе открита изложбата "Десет години национален танцов фестивал "Капанска китка."

Експозицията съдържа 22 фотоса от десетилетието, през което фестивалът се утвърди като известна в страната културна проява за съхраняване на народното танцово изкуство.

Върху фотосите са запечатани паметни мигове от историята на фестивала. Могат да се видят моменти от награждаването на първенците и от изпълненията на редица състави.

Изложбата бе открита в навечерието на 18 май, когато в Разград ще се състои десетото юбилейно издание на националния фолклорен фестивал "Капанска китка". Събитието е организирано от Oбщина Разград, Народно читалище "Бузлуджа 2010", и танцов клуб "Абритус".

Очаква се в събитието да участват около 20 фолклорни състава, като до момента подадените заявки са от ансамбли от София, Варна, Добрич, Сливен, Бургас, ТърговищеПопово, Преслав, Кубрат и Ветово. За първи път във фестивала ще участват двата разградски състава "Калина Рада" и "Капанци".

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net