В Разград се проведе дискусия за ползите от кохезионната политика на ЕС

By 29 Октомври 2018 Прочетена 1597 пъти 0
По време на срещата стана ясно, че от 2014 година насам в област Разград се изпълняват проекти на стойност над 105 милиона лева По време на срещата стана ясно, че от 2014 година насам в област Разград се изпълняват проекти на стойност над 105 милиона лева КИС 13

В Разград се проведе отворен дебат на тема "Граждански диалог за приноса и потенциала на политиката за сближаване на Европейския съюз през следващия програмен период до 2027 година".

Във форума участваха областният управител Гюнай Хюсмен, заместник-кметът Галина Георгиева, представители на институции, неправителствени организации и бизнеса.

По време на срещата стана ясно, че от 2014 година насам в област Разград се изпълняват проекти на стойност над 105 милиона лева. През следващия програмен период се очаква средствата да са с 8% повече. Областният управител обърна внимание на това, занапред да се търсят проекти с голям социален ефект.

От Oбщина Разград се стремят да участват по проекти, които ще допринесат за благото на цялата общност, каза по време на срещата заместник-кметът Галина Георгиева.

Представители на фирми, общински администрации и неправителствени организации споделиха впечатления, трудности и проблеми, които срещат при кандидатстване и изпълнение на проекти по европрограмите.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 29 Октомври 2018 20:02
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net