В Разград заседава Регионалният съвет за развитие на Северен централен район

By 21 Юни 2017 Прочетена 1468 пъти 0
Във форума участие взеха представители на министерства, областните управители на областите Русе, Велико Търново, Разград, Габрово и Силистра Във форума участие взеха представители на министерства, областните управители на областите Русе, Велико Търново, Разград, Габрово и Силистра

В Разград заседава Регионалният съвет за развитие (РСР) на Северен централен район, съвместно с Регионалния координационен комитет към него.

Той бе открит от областния управител на Разград Гюнай Хюсмен, който е и председател на РСР на Северен централен район за първото шестмесечие на годината. Във форума участие взеха представители на министерства, областните управители на областите Русе, Велико Търново, Разград, Габрово и Силистра.

На заседанието бяха актуализирани представителите на РСР на Северен централен район и Комитетите за набюдение на Споразумението за партньоррство на Република България и оперативните програми за периода 2014-2020 година.

За заместник-председател на РСР на Северен централен район бе избран кметът на Община Велико Търново Даниел Панов, чийто мандат започва на 1 юли и ще приключи на 31 декември 2017 година.

На заседанието беше обсъден и съгласуван още проекта на Актуализиран документ за изпълнението на областната стратегия за развитие на област Русе.

В края на заседанието областният управител на Разград Гюнай Хюсмен предаде председателското място на Регионалния съвет за развитие на Северен централен район на областния управител на Велико Търново проф. д-р Любомира Попова, която ще оглави РСР през следващите 6 месеца.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net