ВиК - Разград предложи поскъпване на водата в региона

By 18 Февруари 2019 Прочетена 4686 пъти 2 comments
Предложението на оператора е "скокът" да бъде с близо 60 стотинки Предложението на оператора е "скокът" да бъде с близо 60 стотинки снимка: КИС 13

С близо 60 стотинки на кубик може да се повиши цената на водата в Разград.

Предложението на местния ВиК оператор ще се гледа на заседание на Общинския съвет на 26 февруари. Днес постоянната комисия по горско и водно стопанство обсъди мотивите на дружеството за искане на новата цена.

Според директора на ВиК Стоян Иванов цената на водата в област Разград не е вдигана от много време. Натрупали са се проблеми, повишили са се цени на консумативи.

Искането на ВиК е за цена от 2,92 лева с ДДС, като сега тя е 2,35 лева.

Кметът на Разград д-р Валентин Василев посочи, че за повишаване цената на водата ще си кажат думата общинските съветници.

Лично аз не виждам на фона на липсата на инвестиции в този сектор как ще се гласува покачването на цената на водата.

посочи градоначалникът

Постоянната комисия по селско, горско и водно стопанство към Общинския съвет разгледа писмо, депозирано от ВиК асоциацията на територията, обслужвана от "Водоснабдяване Дунав" - Разград. Предвижда се гласуване на предложение, според което Община Попово да премине към Разградската асоциация. Преди това обаче трябва да бъде прекратено членуването й в Търговищката асоциация.

Стана ясно също, че с присъединяването на Завет и Кубрат към "Водоснабдяване Дунав" са се натрупали доста проблеми, тъй като кубратското ВиК дружество е в колапс. Директорът на водоснабдителното предприятие предупреди, че и разградският оператор може да стигне до същото положение, ако не се одобри Инвестиционната му програма.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 18 Февруари 2019 20:46
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net