Започна разчистването на сградата на ДНА в Разград

By 03 Януари 2019 Прочетена 1741 пъти 0
От нея вече са изхвърлени 7 контейнера боклук, всеки с вместимост по 7 кубика От нея вече са изхвърлени 7 контейнера боклук, всеки с вместимост по 7 кубика снимка: КИС 13

Започна разчистването на сградата на ДНА в Разград, която беше предоставена от държавата на Областна администрация.

Имотът преминава в управление на Областния управител и ще се ползва от администрацията за изпълнение на функциите й след ремонт на сградата. Гюнай Хюсмен заяви, че се надява той да приключи до една година, като си дава сметка, че това е кратък срок. Първата стъпка ще е ангажиране на архитект, който да извърши вътрешното оформление на сградата съобразно функциите и нуждите на администрацията. Областният управител изрази надежда, че правителството ще осигури финансиране за ремонта, но заяви, че ще се търсят и други възможности за финансиране.

Смятам, че решението на Министерски съвет и на Министерството на отбраната е държавническо, тъй като това е най-добрият начин държавата да запази този паметник

заяви днес областният управител Гюнай Хюсмен

Един от аргументите, с които бе поискано от Министерски съвет да предостави сградата, бе подобряване обслужването на гражданите, още повече че предстои увеличаване на услугите, каза от своя страна заместник-областният управител Нурие Црънгалова.

От сградата вече са изхвърлени 7 контейнера боклук, всеки с вместимост по 7 кубика.

Културният живот на Разград няма да пострада от настаняването на Областна администрация в сградата на ДНА, тъй като в нея ще бъде оформена многофункционална зала, която ще е от полза на бизнеса, неправителствения сектор и държавните институции.

За военното дело в региона пък ще напомня паметен знак, който ще бъде поставен на мястото на бившите поделения.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 03 Януари 2019 20:24
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net