Започва ремонтът на детска градина "Райна Княгиня" в Разград

By 15 Февруари 2019 Прочетена 2012 пъти 0
Освен "Райна Княгиня", проектът обхваща още 6 детски градини, 3 училища и 2 детски ясли в Разград Освен "Райна Княгиня", проектът обхваща още 6 детски градини, 3 училища и 2 детски ясли в Разград КИС 13

Днес в Разград се състоя първа копка в детска градина "Райна Княгиня" по проект за ремонт, обновление на материално-техническата база и мерки за енергийна ефективност.

Сред официалните лица на церемонията бяха кметът на Община Разград д-р Валентин Василев, председателят на Общинския съвет Надежда Радославова и областният управител Гюнай Хюсмен. 

С дейностите, на които днес бе даден старт, се поставя началото на подобряване енергийната ефективност в сградата на детската градина, в която 40 години не са правени рехабилитации. Срокът за изпълнение е 150 дни.

Предвидени са дейности за външна изолация и топлоизолация на покрива. Дограмите ще бъдат подменени и ще бъде поставена соларна инсталация. Ще има и нови съоръжения за игра. 

С приветствия към присъстващите се обърна кметът д-р Валентин Василев, който изрази благодарност на екипа, подготвил проекта, и наблегна, че с реализацията на дейностите ще бъдат създадени много по-добри условия в детска градина "Райна Княгиня", както за възпитаниците, така и за персонала. Поздравление за началото на дейностите отправи и областният управител Гюнай Хюсмен.

След като по български обичай бе плиснато менче, за да върви по вода, кметът и областният управител направиха първата копка.

Освен "Райна Княгиня", проектът обхваща още 6 детски градини, 3 училища и 2 детски ясли в Разград.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Петък, 15 Февруари 2019 18:21
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net