Започва традиционният базар за мартеници в Разград

By 14 Февруари 2019 Прочетена 1790 пъти 0
Определени са два подходящи терена за разполагане на изделията Определени са два подходящи терена за разполагане на изделията снимка: КИС 13

В Разград започва традиционният базар за мартеници, организиран от Общината.

Определени са два подходящи терена за разполагане на изделията - районът край градската поликлиника и пространството между паметника на Майстор Манол и голямата джамия.

В отдел "Търговия" на Община Разград заявления са подали всички желаещи да участват в базара, като сред тях има 3 фирми на еднолични търговци, а останалите участници са със статут на физически лица.

Край градската поликлиника ще се разположат 11 табла с мартеници, а до паметника на Майстор Манол - 33. По-голямата част от заявителите ще започнат работа от понеделник, а някои чак на 25 февруари. Сред участниците има и производителки, които ползват за изработка на мартениците естествени материали, основно вълна.

Разградчани имат богат избор от най-различни пролетни символи, изработени в червено и бяло, с оригинални идеи. Местните производители на мартеници ги изработват, като се снабдяват от складове с материалите, сами си правят и опаковките.

Чрез традиционните базари Община Разград им дава възможност да пласират своята продукция и да допринесат за пролетното празнично настроение в града.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 14 Февруари 2019 14:56
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net