Запознаха деца от Разград с вредното въздействие на наркотиците

By 08 Юли 2018 Прочетена 1565 пъти 0
Децата от "Еко лято 2018" посетиха Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МК/ и Превантивно-информационния център /ПИЦ/ по наркотични вещества към Общински съвет по наркотични вещества /ОБСНВ/ в Разград Децата от "Еко лято 2018" посетиха Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МК/ и Превантивно-информационния център /ПИЦ/ по наркотични вещества към Общински съвет по наркотични вещества /ОБСНВ/ в Разград Община Разград

Децата от "Еко лято 2018" посетиха Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МК/ и Превантивно-информационния център /ПИЦ/ по наркотични вещества към Общински съвет по наркотични вещества /ОБСНВ/ в Разград.

Те бяха разделени на две групи, като едната беше в МК, а другата в ПИЦ, след което се размениха.

Секретарят на МК проведе обучителен модул "Правила, норми, отговорности пред младите хора". Чрез интерактивни методи и познанията на участниците бяха изведени най-важните правила за поведение през летните месеци, за да не допускат противообществени прояви.

Секретарят на ОБСНВ и експертите от ПИЦ пък запознаха децата с темите "Чувствата на моето лице", "Думите изразяващи чувства" /или т.нар."скрити чувства"/, "Какво мога да направя, когато изпитвам определени чувства?", "Лошата дума" и не на последно място темата за "Химичните вещества". Чрез интерактивни методи децата се научиха как да разпознават своите чувства и емоции и как да се справят с тях. Интерес предизвика и темата за химичните вещества, в която те бяха запознати с въздействието от употребата и злоупотребата с наркотици и новите модерни вещества.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net