Заседава Областният съвет за превенция на домашното насилие в Разград

By 08 Април 2019 Прочетена 1611 пъти 0
На него присъства и зам.-министърът на образованието Таня Михайлова На него присъства и зам.-министърът на образованието Таня Михайлова снимка: КИС 13

89 жени са станали жертва на домашно насилие в област Разград през миналата година.

Най-много случаи са регистрирани в Исперих - 91. Образувани са общо 53 досъдебни производства и са съставени 254 предупредителни протокола. Полицейско съдействие са получили 186 пострадали. 

В Разград днес се състоя годишното заседание на Областния съвет за превенция на домашното насилие. На него присъства и заместник-министърът на образованието Таня Михайлова, която изтъкна значението на психолозите при борбата с домашното насилие.

На заседанието бяха подчертани постигнатите успехи за намаляване и ликвидиране на домашното насилие. Областният съвет за превенция на домашното насилие в Разград е първата подобна структура, създадена в България. Тя обединява усилията на над 40 институции и организации, ангажирани с проблема.

На заседанието бяха представени добри практики при превенцията на домашното насилие в областта. Сред основните приоритети на Областния съвет за тази година е изграждането на Кризисен център за борба с домашното насилие и трафика на хора.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net