Земеделци и пчелари в Разградско ще подобряват комуникацията помежду си

By 16 Април 2019 Прочетена 2021 пъти 0
Това стана ясно на работна среща след два случая на мор по пчелите през последните седмици Това стана ясно на работна среща след два случая на мор по пчелите през последните седмици снимка: КИС 13

Земеделски производители и пчелари от област Разград ще подобряват координацията помежду си с цел опазване на пчелните семейства при провеждането на растителнозащитни мероприятия.

Това стана ясно на работна среща организирана от областния управител Гюнай Хюсмен след два случая на мор по пчелите през последните седмици.

Земеделието и пчеларството са важни сектори за България и трябва да продължат да се развиват, без да се създава конфронтация между тях, заяви в началото на срещата областният управител.

От браншовия пчеларски съюз заявиха, че случаите на мор по пчелите са зачестили през последните 3-4 години, след като масово са започнали да се използват невротоксини в период на цъфтеж.

В началото на месеца в службата по земеделие извършили проверка по две жалби за мор по пчелите.

Тъй като пчеларите се оплакаха, че не са уведомявани от земеделците за предстоящи третирания на посевите с рапица, а земеделците обясниха, че нямат актуални телефони и електронни пощи на пчеларите, участниците в срещата решиха да се подобри комуникацията, като се актуализират тези данни. Това ще стане чрез общинските и селски кметове и браншовите организации.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net