14-годишен бяга от полицейска проверка с кола през централния площад в Русе

By 11 Април 2019 Прочетена 2440 пъти 0
Според наказателния кодекс за подобно хулиганство се предвижда до 5 години лишаване от свобода Според наказателния кодекс за подобно хулиганство се предвижда до 5 години лишаване от свобода снимка: Община Русе

14-годишно момче от Кубрат премина с лек автомобил през централния площад на Русе, за да избяга от полицейска проверка.

По-късно е установен от органите на реда, които са започнали проверка за изясняване на престъплението. Според Наказателния кодекс за подобно хулиганство се предвижда до 5 години лишаване от свобода.

По информация от Областната дирекция на МВР, вчера около 02:00 часа през нощта на ул. "Тулча" екип служители от Групата за охрана на обществения ред са забелязали лек автомобил с разградска регистрация да се движи без включени фарове. Униформените са подали светлинен и звуков сигнал към превозното средство, за да спре, но водачът е продължил движението си, увеличавайки скоростта.

Полицаите са последвали нарушителя, но след като навлязъл в уличките към площад "Свобода" се е изгубил и е успял да се укрие. Полицаите са извършили обходи в района, но колата не е засечена. Впоследствие, от направената справка с Центъра за видеонаблюдение е станало ясно, че колата е извършила няколко маневри, преминавайки през стълбите и сухия фонтан пред операта, а след това и през целия градски площад и се е загубила в улиците до Съдебната палата.

Служителите на реда са предприели незабавни действия за издирване на нарушителя. С помощта на колегите си от Кубрат е установен собственикът на автомобила, а след това и водача. Изяснено е, че колата е управлявал 14-годишен младеж, а лекият автомобил е собственост на майка му.

Случаят е документиран от полицията, като е започната проверка в хода на образувана преписка за хулиганство с оглед изясняване на престъплението.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 11 Април 2019 16:06
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net