Автентични карти от края на XIX и XX век са изложени в русенската библиотека

By 10 Юни 2019 Прочетена 1270 пъти 0
Инициативата е част от събитията във връзка с Комуникационната стратегия на България за Европейския съюз Инициативата е част от събитията във връзка с Комуникационната стратегия на България за Европейския съюз снимка: КИС 13

Автентични карти от края на XIX и целия XX век са изложени Регионална библиотека "Любен Каравелов" в Русе.

Инициативата е част от събитията във връзка с Комуникационната стратегия на България за Европейския съюз. Изложбата може да се види до края на месеца. Експозицията е подредена във фоайето на втория етаж на библиотеката под мотото "Из Европата. Карти и пътеводители".

Тя представя интересни, вече позабравени, карти и пътеводители от фонда на Регионална библиотека "Любен Каравелов". По-голямата част от тях са издадени през 50 и 60-те години на ХХ-ти век. Най-голям брой от включените издания в настоящата изложба са картите на различни европейски страни на руски език, издавани в Москва от Главното управление по геодезия и картография.

Представени са и пътеводители на русенския автор Васил Дойков, както и карти на Рим, Венеция и Флоренция, а също и учебни, пътни, политически атласи на български и немски език, издавани в средата на ХХ век.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net