Близките на убитата в село Голямо Враново жена поискаха над 1 милион лева кръвнина

By 19 Ноември 2018 Прочетена 2147 пъти 0
След три неуспешни опита, най-накрая в Русенския окръжен съд дадоха ход на делото за убийството След три неуспешни опита, най-накрая в Русенския окръжен съд дадоха ход на делото за убийството КИС 13

След три неуспешни опита, най-накрая в Окръжния съд в Русе дадоха ход на делото за убийството на 68-годишната Райме Хасанова от Голямо Враново през миналата година.

За престъплението е обвинен 67-годишният Джелял Юсеинов, който може да получи наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

На днешното разпоредително дело в Окръжния съд е станало ясно, че близките на убитата райме хасанова са поискали 1 150 000 лева кръвнина за причинените неимуществени вреди. Те обаче не бяха допуснати в рамките на наказателното производство, тъй като нямало пречка това да бъде направено в отделно гражданско дело.

Припомняме, че престъплението беше извършено вечерта на 11 май миналата година в дома на възрастната жена, която живеела в края на селото. Според обвинението, 67-годишният Джелял Юсеинов отишъл в къщата на Райме, която била вдовица и потърсил физическа близост с нея. След като жената му отказала и го изгонила, той се ядосал и по-късно се върнал в дома й. Хванал я за шията и започнал да я души. Въпреки съпротивата й, той успял да я събори на земята, нанесъл й удари по главата и тялото, след което я удушил.

По искане на прокуратурата, мъжът получи най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража". По-късно обаче, заради прекаран инсулт, той беше освободен от затвора в София срещу гаранция от 5000 лева.

За престъплението, в което е обвинен, Джелял Юсеинов може да получи наказание лишаване от свобода от 15 до 20 години, доживотен затвор или доживотен затвор без замяна.

Първото съдебно заседание по делото е насрочено за 4 декември.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 19 Ноември 2018 17:02
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net