Близо 50 аптеки в Русе се включиха в национален протест

By 20 Февруари 2019 Прочетена 1802 пъти 0
Някои от тях затвориха за часове, други останаха на работа, но без ели престилки Някои от тях затвориха за часове, други останаха на работа, но без ели престилки снимка: КИС 13

Над 700 аптеки в цялата страна днес ще останат затворени през целия ден.

Фармацевтите настояват за нормалност в снабдяването с лекарства. Причините за недоволството им са четири нови системи, които трябва да бъдат въведени. Това са регламентите за верификация на медикаментите, за следене на реекспортните лекарства, въвеждането на нов софтуер по системата към НАП, както и създаването на електронна рецепта.

В Русе фармацевти от около 50 аптеки се присъединиха към протеста. Някои от тях затвориха за часове, други останаха на работа, но без бели престилки.

Пълно недоумение към протеста на фармацевтите изрази здравният министър Кирил Ананиев. Част от големите аптечни вериги с лекота пък вече въведоха новите форми на контрол

Фармацевтите не отричат напълно новите изисквания, но искат гратисен период за въвеждането им. Смятат също, че създаването на електронно здравеопазване и електронна рецепта значително ще улеснят и въвежзането на новите изисквания спрямо аптеките. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 20 Февруари 2019 21:08
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net