БСП: "Бонус-малус" системата трябва да е обвързана с личната отговорност на водача

Промените в Застрахователния кодекс са обявени за обществено обсъждане, след което ще се разгледат по комисии в парламента Промените в Застрахователния кодекс са обявени за обществено обсъждане, след което ще се разгледат по комисии в парламента КИС 13

Въвеждането на системата "Бонус-малус" при автомобилното застраховане трябва да е обвързана с личната отговорност на водача.

Това смята народният представител от БСП Пенчо Милков. Според него във варианта, който се предлага, не само че няма да доведе до дисциплиниране на шофьорите, но и нарушенията ще се наследяват, при смяна на собствеността на автомобила, с който са извършени.

Проблемът е, че "Гражданската отговорност" е на автомобила, а не на този, който го управлява. По този начин според Милков се получава така, че съвестните и безразсъдните шофьори се приравняват. Промените предвиждат също ако водач няма нарушение 7 години, да ползва отстъпка от едва 25% от цената на застраховката. За водачите с нарушения пък размерът може да нарастне с 400%.

Промените в Застрахователния кодекс са обявени за обществено обсъждане, след което ще се разгледат по комисии в Народното събрание.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН