БСП възразява срещу разпределението на европейски средства за чист въздух в България

By 10 Декември 2018 Прочетена 2639 пъти 0
Странно е, че Русе не получава европейски средства за борба с мръсния въздух, каза за КИС 13 депутатът Пенчо Милков Странно е, че Русе не получава европейски средства за борба с мръсния въздух, каза за КИС 13 депутатът Пенчо Милков снимка: КИС 13

Странно е, че Русе не получава европейски средства за борба с мръсния въздух.

Това каза за телевизия КИС 13 народният представител Пенчо Милков. Според него няма обяснение защо над 111 милиона лева се разпределят между 7 общини, сред които не фигурира Русе, въпреки че е в челните места сред градовете в България по лошо качество на въздуха.

Затова с декларация от БСП възразяват срещу разпределението на средствата по критерии, които изключват 17 града от финансиране по програмата.

Народният представител смята още, че е необходимо държавата да насочи средства към подпомагане на хората да се отопляват по един екологосъобразен начим, а не да се опитва да въвежда репресивни мерки. Според Пенчо Милков е недопустимо кметовете, независимо от коя политическа сила са, да носят отговорност за поддържане чистотата на въздуха и да бъдат глобявани ако няма подобрение на качеството.

Предвижда се през следващата година още над 100 млн. лева в борбата срещу мръсния въздух. Тогава общините, които сега не получават средства, ще могат да кандидатстват по програмата.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net