Датчиците за сигурност не са се задействали по време на банковия обир в Русе от 2016

В Окръжния съд в Русе продължава делото за обира на банков клон в края на март 2016 В Окръжния съд в Русе продължава делото за обира на банков клон в края на март 2016 снимка: КИС 13

В Окръжния съд в Русе продължава делото за обира на банков клон в края на март 2016 година.

Обвиняем е 49-годишният Илиян Павлов от Видин. Ако вината му бъде доказана, може да получи от 10 до 20 години лишаване от свобода.

На днешното заседание по делото бяха разпитани свидетели.  От техните показания стана ясно, че служителите от банковия клон, както и управителят, нямат информация за детайлите по сигурността на трезора. Разбра се и че по време на обира не са се задействали датчиците за шум и вибрации. Защо се е случило това обаче не стана ясно, тъй като не може да бъде разпитан шефът на отдела по сигурността в централата на банката в София, който живее в чужбина.

Припомняме, че обирът на банката стана в края на март 2016 година. Според записите от камерите в престъплението са участвали двама души, като Илиян Павлов беше задържан през декември миналата година, а другият все още се издирва. Обирът е бил извършен чрез разрушаване на защитни прегради и използване на технически средства. Крадците влезли в трезора, като разбили стена на подземните гаражи под банката. През направения отвор, успели да придърпат част от парите, намиращи се на рафт в трезора. Беше установена липсата на 150 000 лева, 7000 британски паунда и 12 000 щатски долара, на обща стойност около 190 хиляди лева.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Понеделник, 17 Декември 2018 15:18
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН