Дело по жалба на "Монтюпе" от 2016 година отново влиза в съда

By 25 Април 2019 Прочетена 1576 пъти 1 comment
По силата на издадения от РИОСВ административен акт бе спряна част от инсталацията за леене на алуминий По силата на издадения от РИОСВ административен акт бе спряна част от инсталацията за леене на алуминий снимка: БГНЕС

Дело от 2016 година срещу заповед на Регионалната инспекция по околната среда и водите в Русе отново влиза в съда.

То е образувано по жалба на "Монтюпе" за пломбирането на каруселните устройства 7 и 8 в производствено хале № 3.

Припомняме, че по силата на издадения от РИОСВ – Русе административен акт бе спряна експлоатацията на част от инсталацията за каруселно леене на алуминий в завода. Във връзка с назначената от съда техническа и екологична експертиза, която да отговори на поставените от страните въпроси, и трудностите с осигуряването на вещи лица, съдът отложи делото с ново призоваване на страните. В хода на производството съдебният състав прецени необходимостта от възлагането на комплексна техническа експертиза с вещи лица, които притежават необходимата за целта компетентност.

Днес делото отново влезе за разглеждане от съда като още в началото на заседанието беше представена молба от едното от вещите лица, което поиска делото да се отложи. Мотивите за това са големият обем и сложност на комплексната експертиза. След като се съобрази със становищата на страните , съдът реши делото да бъде отложено заради необходимостта да се извърши задълбочена експертиза.

Следващото заседание в Административяния съд е насрочено за 13 юни.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Четвъртък, 25 Април 2019 15:47
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net