Детска млечна кухня в Русе възобнови своята дейност

By 03 Юли 2019 Прочетена 2072 пъти 0
Вероятно става дума за вътреяслено заразяване, като се предполага инфекцията е тръгнала от служителка в детското заведение Вероятно става дума за вътреяслено заразяване, като се предполага инфекцията е тръгнала от служителка в детското заведение снимка: КИС 13

Детска млечна кухня в Русе отново работи.

След като стана ясно, че причината за инфекцията от салмонелоза не е в персонала на млечна кухня или в приготвената там храна, от днес са възобновени доставките до всички детски ясли.

На 27 юни бе получен сигнал от РЗИ - Русе за наличие на положителни проби на салмонела при деца. Тогава инспекторите от отдел "Контрол храни" при ОДБХ свикаха кризисен щаб. Беше извършена проверка на Детската ясла, където има регистрирана разливочна за получаване на храна, приготвена от Детска млечна кухня. Бяха взети проби за лабораторно изпитване, отривки от контактни повърхности – маси, плотове за работа и технологично оборудване, и от ръцете на персонала.

Персоналът на Детска млечна кухня бе насочен за микробиологично изследване за Салмонела група Б. От резултатите стана ясно, че причината за инфекцията не е в храната или персонала в млечна кухня.

Затова от днес тя отново бе отворена и извърши доставки на храна. Според експерти, става дума за вътреяслено заразяване, като най-вероятно инфекцията е тръгнала от служителка в детското заведение.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net