Директорът на УМБАЛ "Канев": Болницата не е във фалит, сегашното ръководство спазва всички закони

By 16 Март 2018 Прочетена 1435 пъти 0

Ръководството на университетска болница "Канев" в Русе няма притеснения относно разследването на прокуратурата за безстопанственост.

Това заяви изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Иван Стоянов.

По отношение на дублирането на лечебни дейности от частна болница на територията на УМБАЛ "Канев", д-р Стоянов заяви, че още в началото на мандата си през 2015, ръководтсвото е установило тази практика и са заведени съдебни дела за прекратяването й, които в последствие са спечелени. Това, че няма дублиране на дейности, е установено и от проверка на Медицински одит към Министерството на здравеопазването.

"След поемане на ръководството, ние установихме, че има нарушение на закона, поради което внесохме съдебни искове по отношение на хосписа и физиотерапията, които бяха на територията на болницата. В момента, в който по европейска програма получихме ангиограф, направихме искове за освобождаване на помещенията от страна на "Медика Кор" в срокове", категоричен бе д-р Стоянов.

Финансовото състояние на русенската болница е много добро, заяви още изпълнителният директор на УМБАЛ "Канев".

"Задълженията ни са намалели спрямо миналата година, нямаме задължения по отношение на заплащане към работещите, към НОИ, към съответните агенции. Изплатили сме всичките, така че в това отношение ние нямаме притеснения", добави още той.

През миналата година се наблюдава и тенденция за намаляване на задълженията към доставчиците.

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net