Един забравен русенски булевард

By 28 Юли 2016 Прочетена 1442 пъти 0

Над 20 жалби са били подадени през годините за преасфалтиране на улица в района на кооперативния пазар в Русе. Става дума за участък от така наречения булевард "Родина".

За последно той е бил ремонтиран по време на управлението на покойния Димитър Калчев. 

Наричаме пътя условно булевард тъй като така е отбелязан на картата. В действителност обаче няма нито една табела, на която да е посочено името.

Въпреки, че повечето русенци го знаят като булевард, той е такъв само на хартия. Както и да се води, трасето не само че няма отличителните черти на булевард, но според хората и за градска улица трудно може да мине, тъй като нищо не го отделя от останалото пространство. След поставянето на забранителния знак пък, хората трябва да заобикалят по съседните улици, които също не са в добро състояние, за да си стигнат до къщите.

Заради надигнатите над нивото на настилката шахти и дупките, шофьорите се опитват да минават внимателно оттам, но невинаги успяват.

Хората настояват на първо време настилката да се изравни и да се запълнят дупките, за да не си трошат колите. Искат и ако е възможно улицата да се отовори за движение и в двете посоки. Предлагат и обособяването на платен паркинг, за да се реши въпроса с безразборното паркиране в района. 

Тези и още новини от България, Русе, Разград и Търговище следете и на нашата Фейсбук страница - Kiss13.

Оцени тази статия
(0 votes)
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

https://kiss13.net