Евакуираха сградата на Община Русе заради учение

Действията включваха спасяване на пострадал служител с въже от покрива, както и гасене на огън с учебна цел Действията включваха спасяване на пострадал служител с въже от покрива, както и гасене на огън с учебна цел снимка: КИС 13

Евакуираха сградата на Община Русе заради пожар. Пострадали нямаше, тъй като това беше част от учебна тренировка по случай Международния ден на доброволеца.

Точно в 10:00 часа се задейства противопожарната система и всички служители започнаха да напускат сградата, като спазват плана за евакуация.

5 минити след подаване на сигнала, пристигнаха огнеборците, които влязоха в сградата, за да започнат гасенето на пожара. Междувременно бяха извършени спасителни действия по евакуацията на пострадал служител по алпийски способ, който включва спускането му по въже в специална носилка от покрива на сградата. За целта беше използвана кукла, върху която доброволци от червения кръст демонстрираха как се оказва първа помощ, след което пострадалият беше откаран в болницата.

Целта на инициативата е да се отработи съвместната координация между институциите при пожар.

Оцени тази статия
(0 votes)
Последно променена в Сряда, 05 Декември 2018 19:31
телевизия "КИС 13"

Прочети повече за телевизия "КИС 13" в секция "За нас"

www.kiss13.net
Kiss13.net използва бисквитки (cookies), за да подобри работата си. Посещавайки този сайт Вие се съгласявате с използването им.
НАУЧИ ПОВЕЧЕ СЪГЛАСЕН СЪМ НЕ СЪМ СЪГЛАСЕН